Ons verhaal

We zaten bij mama in de auto toen we het hadden over wat we kunnen doen om onze stad mooier te maken. Door minder troep op straat, wordt het al een stuk mooier en zo kwamen we op het idee om prullenbakkenkunst te maken: de kinderen van de school kunnen tekeningen maken die op de prullenbakken komen. Doordat kinderen betrokken zijn bij de prullenbakken, zullen zij het vuil niet meer op straat gooien.

Dit idee hebben we aangegeven bij Voor een mooie stad, die dit goed hebben opgepakt. Na een aantal vergaderingen met Daniëlle kwam het idee op de website. We hadden een voorbeeld prullenbak gemaakt op ons eigen pleintje. Er kwamen vele enthousiaste reacties op het idee. De benodigde stemmen waren snel binnen en toen moest er gezocht worden naar sponsors en een drukkerij. Puur Hoorn heeft dit idee omarmt en daardoor konden we maar liefst 53 prullenbakken versieren met tekeningen.

Om zoveel tekeningen te verzamelen hebben we ons idee gepresenteerd aan de directeur van de Zonnewijzer, Milco Rijs, en aan de leerlingenraad. Het was wel spannend om ons verhaal te vertellen, maar vooral ook erg leuk dat iedereen het een goed idee vond en ze allemaal mee wilden doen. Daarna zijn ook de andere scholen in de Grote Waal, de Ichtus en de Jules Verne, gevraagd om mee te doen. En ook zij waren super-enthousiast!

Toen uiteindelijk de eerste prullenbak onthuld kon worden, waren er veel kinderen van de verschillende scholen aanwezig. Ook de wethouder Samira Bashara was hierbij aanwezig om samen met ons de eerste prullenbak te onthullen. Een hele spannende dag voor ons met veel aandacht van journalisten van de krant en van TV.

Eerder werden we op school al gefilmd, terwijl we de tekeningen aan het uitzoeken waren, maar nu werden we ook thuis geïnterviewd door RTVNH. Ryan heeft samen met Rob Bennis van Devani nog een leuke website gemaakt: www.prullenbakkenkunst.nl Hier kun je de verschillende foto’s van de versierde prullenbakken terug zien en ook wat filmpjes. We vinden het leuk wanneer iedereen de site gaat bezoeken en een reactie achterlaat.

We hopen dat ons verhaal andere kinderen ook inspireert om met ideeën te komen om de stad nog mooier te maken.

Een schone stad is een mooie stad!

Met vriendelijke groet,

Ryan en Danique Huijsman

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *