Idee Prullenbakkenkunst beloond met jeugdlintje

Hoorn, 26 april

Op vrijdag 26 april was het jaarlijkse lintjesregen weer begonnen. 13 mensen werden in het zonnetje gezet waaronder 8 volwassenen en 5 kinderen.   

Dit jaar werden er weer lintjes uitgedeeld in de Oosterkerk in Hoorn. Ook wij werden verrast met een jeugdlintje door Burgemeester Jan Nieuwenburg. Wij werden er heen gelokt door een smoes net als alle anderen. Onze ouders hadden tegen ons gezegd dat er een soort concert was en dat we er heen moesten, omdat de burgemeester er ook was.

Toen we eenmaal aankwamen zagen we Daniëlle meteen van Voor een mooie stad. Daniëlle heeft ons geholpen om het idee uit te werken. Eerst moesten we het aantal stemmen behalen, daarna de bedrijven zoeken die ons wilden sponsoren en tot slot nog het idee realiseren.

Toen Daniëlle had gezegd dat we zelf even op het podium moesten komen werden we nog even geïnterviewd en we gingen naar binnen. 

Toen we eenmaal op de stoelen zaten na een langdurende stoelendans 🙂 vonden we het wel spannend. Toen we hoorden dat er allemaal mensen naar voren werden geroepen wisten we zeker dat wij ook naar voren moesten komen. Er werd steeds iemand naar voren geroepen en over die persoon zei de burgemeester wat hij allemaal gedaan had, toen de eerste drie geweest waren en de burgemeester zijn zin begon met en we mogen ook jeugdlintjes uitgeven wisten we 100% zeker dat wij ook moesten. De eerste jeugdlintjes die gegeven werden, gaf hij aan ons.

Dit zei de burgemeester over ons:

“Broer en zus Ryan en Danique Huijsman zijn de bedenkers van het project prullenbakkenkunst in de Grote Waal. Zij ergerden zich aan het feit dat mensen zoveel afval op straat gooiden en bedachten om prullenbakken aantrekkelijker te maken en meer op te laten vallen door die te laten versieren met kunst. Met hulp van http://www.vooreenmooiestad.nl zijn uiteindelijk 52 prullenbakken in Hoorn voorzien van kunst gemaakt door kinderen van drie basisscholen. Ook heeft Ryan een website gemaakt (http://www.prullenbakkenkunst.nl) om anderen te inspireren met hun idee.”

We waren super blij en verrast met het jeugdlintje. In onze volgende blog lees je hoe we feest vierden  🙂

Uitreiking jeugdlintje door Burgemeester Jan Nieuwenburg

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *