Waarom prullenbakkenkunst?

Saaie, lelijke prullenbakken in de wijk en veel vuil op straat. Dat moet anders! Geen vuil meer op de straat of in de natuur (bosjes), maar hoe kunnen we daar aan bijdrage?

Wij, Ryan en Danique, hebben gedacht dat een schonere omgeving begint bij de kinderen: jong geleerd, oud gedaan. Vandaar ons idee om de kinderen in de wijk de prullenbakken te laten versieren. Want zeg nou zelf: wanneer je je eigen tekening ziet op de prullenbak, dan gooi je het vuil toch niet meer op straat?

Samen met vooreenmooiestad hebben we uiteindelijk voor elkaar gekregen dat 52 prullenbakken in de Grote Waal in Hoorn worden versierd met de tekeningen van kinderen van de drie scholen in de wijk.

Om dit te bereiken, hebben we presentaties gehouden op de drie scholen en hebben we met behulp van vooreenmooiestad puurhoorn bereid gevonden om ons project te sponsoren.

Omdat dit project in de stad zo enthousiast wordt ontvangen, hebben we nu ook deze website opgezet. Het zou geweldig zijn wanneer dit idee ook in andere gemeenten navolging gaat krijgen. Samen houden we Nederland schoon!

 

4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *